sobota 26. června 2010

Týden je za námi...

... a já se tak těšil na víkend. Je sobota ráno, při pohledu z okna ale můžu na veškerý venkovní program skoro zapomenout, protože zase prší a na dnešek hlásí zhruba 11°C. No, parádní léto, ne? Díky tomuto počasí letos ani nemám problémy s usínáním, světlo venku není tak hrozné, aby se jeho vinou nedalo spát. Tak aspoň nějaké pozitivum.

V práci jsem dokončil první celý týden, vyplnili jsme včera spolu s ostatními lejstro s počtem odpracovaných hodin, a tak se můžeme těšit na první penízky. Kdy budou, to už tak škola ovlivnit nemůže, protože všechny procedury jdou přes místní krajský úřad (Sør-Trøndelag Fylkeskommune). Navíc by každou chvílí měly přijít peníze ještě za loňský přeplatek daní, jenže úředního šimla popohnati těžké, ba nemožné.

Při čtvrteční (nebo středeční, už si to přesně nepamatuju) cestě místním busem číslo 7 z města do svého přechodného útočiště mě zarazila jedna věc - Norové neumějí jezdit autobusem. Představte si MHD v jakémkoliv aspoň trochu (větším) městě ČR v odpolední špičce - autobusy, tramvaje či trolejbusy (zůstaneme u přízemních druhů dopravy) jsou narvané tak, že přes ně není vidět na druhou stranu ulice. Jenže v Trondheimu těch pár (zhruba desítka) stojících lidí zašpunutuje předek busu natolik, že se na dalších zastávkách nezastavuje a ani výzva řidiče nepomohla k vylepšení situace. Ojojoj, to by bylo v naší domovině keců, nadávek a možná i facek :).

Jinak abych jen nehanil, v jednom z autobusů nás dokonce řidič přivítal slovy "Dobré odpoledne, vítejte v autobusu linky 4 ve směru ... ". To docela potěšilo v takovém obyčejném pochmurném dni.

Nakonec přidávám jeden obrázek z minulé neděle, trondheimské ulice kvetou :) (obrázek si můžete rozkliknout do plné velikosti)


Z Norska Vám všem posílám trochu deště :P.

Žádné komentáře: